Fox Glacier - Reisverslag uit Fox Glacier, Nieuw Zeeland van Marije Veen - WaarBenJij.nu Fox Glacier - Reisverslag uit Fox Glacier, Nieuw Zeeland van Marije Veen - WaarBenJij.nu

Fox Glacier

Blijf op de hoogte en volg Marije

28 December 2014 | Nieuw Zeeland, Fox Glacier

28-12-2014 Vanuit Hokitika reizen we af naar het stadje Franz Josef Glacier. Maar voordat we echt op weg gaan rijden we eerst naar Hokitika Gorge, een azuur blauw meer midden in het regenwoud met een hangbrug erover. Eenmaal aangekomen is er helaas geen azuurblauw meer te zien door de zware regenval van vannacht is er veel aarde etc. ingespoeld. Ondanks het niet zo mooi blauw is, is het wel leuk om hier even te zijn geweest. Gelukkig moeten we op weg naar Franz Josef Glacier weer langs Hokitika want we zijn ons kussen vergeten in het hotel. Na deze te hebben opgepikt gaan we echt op weg. Onderweg blader ik wat door de reisboekjes en kom er achter dat er 2 gletsjers zijn. (ik dacht echt dat het dorpje Franz Josef Glacier was en de gletsjer Fox Glacier heette, maar het zijn dus allebei dorpjes/stadjes en ze hebben beide een gletsjer) Aangekomen in FJG gaan we eerst richting Lake Matheson (wat dus eigenlijk weer meer tegen Fox Glacier aan ligt..) dit meer staat er op bekend om een superglad wateroppervlak te hebben zodat je mooie foto’s kan maken. Helaas valt dit wat tegen want de weerspiegeling van een grauwe lucht om de bergen heen is niet echt spectaculair. Hierna zijn we weer terug gegaan naar Franz Josef Glacier om daar vast een wandeling te maken naar Peter’s Pool en wederom een hangbrug boven een ruige rivier. Eenmaal in het stadje zelf is het een drukste van jewelste met toeristen. Gelukkig hebben we hier een luxe hotelkamer incl. bubbelbad dus kunnen we ons vanavond hier wel vermaken. Na nog een avond wandeling waarbij we nog glowworms spotten gaan we in bad en naar bed.

Linkje van de foto's: