Dinsdag 16 juni
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
17 Juni 2015 | Tsjechische Republiek, Blansko
Dinsdagochtend zijn we begonnen met een rondje door Kutna Hora te wandelen om hier nog wat te gaan bekijken. Er stond onder andere een mooie grote kathedraal op de planning, eenmaal daar aangekomen bleek dat we niet naar binnen konden omdat er een film werd opgenomen. Er was dan ook beveiliging aanwezig en diverse vrachtwagens vol met film-maak-spullen en heren van de special effects. Na een rondje om de kerk waren we dan ook vrij snel klaar en zochten we de auto op want we hadden een lange rit voor de boeg naar Blansko.
Halverwege de rit zijn we gestopt bij een kasteel waar ik de naam al niet meer van weet. (de namen blijven hier over het algemeen niet echt hangen aangezien we de meeste niet kunnen uitspreken) na weer (!) een wandeling de berg op konden we het kasteel wat opgebouwd is uit een grote rots van binnen en buiten bekijken.
Hierna zijn we door gereden naar een buitenwijk van Blansko naar ons hotel Samtek Samsara. Dit lag in een uithoek maar wel op een mooie locatie. Het pand was gloednieuw en er om heen lagen verschillende weides met geiten, een varken, kalfjes, schapen en lama’s. Je kon er ook heel leuk buiten zitten op de patio. Beetje jammer dat er een over actieve werknemer met zijn bosmaaier aan de weer was om een grasveld te maaien. Een half uurtje nadat wij waren gaan zitten met een drankje stopte de beste man, en juichte ik van blijdschap. (joyce en de overige gasten keken wel wat raar en zelfs de bosmaaierman met zijn gehoorbeschermers op keek om) Helaas voor ons had ik te vroeg gejuicht en moest hij alleen de bosmaaier weer even vol gooien. Uiteindelijk is hij daarna nog een uur doorgegaan.
Na het eten hebben we nog een uur in de whirlpool gedobberd om vervolgens rond half 10 naar bed te gaan.